La preinscripció i matrícula dels cicles d’FP es farà tenint en compte els terminis publicats a la web de la Direcció General d’FP que regula tot el procés de la matrícula als cicles formatius d’FP a distància. A continuació teniu un resum del calendari de tot el procés i un videotutorial que resumeix tot el procés.

Calendari 2023-2024

ProcésTermini
Pas 1 (preinscripció): hi ha dos processos possibles, presencial o telemàtic.

 

Procés presencial

Enregistrar telemàticament la sol·licitud i presentar-la presencialment signada. No requereix aportar documentació excepte als casos concretats a la mateixa sol·licitud i sempre que no s’hagi adjuntat a la sol·licitud.

Accés a la sol·licitud

Guia de preinscripció presencial

Procés telemàtic (requereix clau Gestib o sistema Cl@ve): no requereix aportar documentació excepte als casos concretats a la mateixa sol·licitud i sempre que no s’hagi adjuntat a la sol·licitud.

Accés a la sol·licitud

Guia de preinscripció telemàtica
De l’1 al 15 de setembre.
Publicacions de llistes provisionals de persones admeses22 de setembre de 2023
Període de reclamacions.22, 25 i 26 de
setembre de 2023
Publicació de llistes definitives de persones admeses

Publicació calendaris definitius de pràctiques presencials obligatòries per cicles.

2 d’octubre de 2023
Pas 2 (matrícula): Procés telemàtic de confirmació dels mòduls admesos i pagament (10 €/mòdul fins a un màxim de 25 €/ (IBAN): ES03 2100 0472 0102 0043 2806)
1 matèria (10 euros)
2 matèries (20 euros)
3 o més matèries (25 euros)

Videotutorial de com fer la matrícula

Del 3 al 5 d’octubre de 2023
Presentació telemàtica per videoconferència. (emergències i dependència)
https://meet.google.com/kjc-mnnu-dqn
5 d’octubre a les 19:00h
Presentació telemàtica per videoconferència. (informàtica grau mitjà, superior i Animacions 3D)
https://meet.google.com/cfg-pbws-igy
5 d’octubre a les 18:00h
Presentació telemàtica per videoconferència (edificacions i electricitat)
https://meet.google.com/pia-suya-yiu
5 d’octubre a les 17:00h
Començament del curs i enviament de contrasenyes de l’aula virtual9 d’octubre de 2023
Adjudicació i matrícula de les places que restin vacantsFins dia 31 d’octubre

PROCEDIMENT PER FER LA PREINSCRIPCIÓ I LA MATRÍCULA

FASE A (preinscripció presencial o telemàtica): Enregistrar la sol·licitud digital i presentar tota la documentació requerida en cas que sigui necessari.

Abans d’enregistrar la sol·licitud comprova tots els requisits d’accés i assessora’t bé de les matèries de les quals et vulguis matricular. Tens tota la informació sobre formació professional a la secció Formació Professional. També pots demanar informació a l’IEDIB per correu (info@iedib.net), telèfon (971170650) o presencialment. L’assessorament presencial o telefònic (971170650) es pot fer 9.00  a 14.00 h i de 15:00 a 20:00 h.

L’accés a la sol·licitud serà publicada en aquesta web en el moment corresponent. En aquesta sol·licitud s’hauran d’enregistrar les dades personals i fer una preselecció d’estudis i mòduls. Hi ha dues modalitats per fer la preinscripció, el procés presencial, en el que s’ha de presentar la sol·licitud signada junt amb tota la documentació requerida i el telemàtic, el qual requereix tenir la contrasenya del Gestib o estar donat d’alta al sistema Cl@ve. La documentació no serà necessària presentar-la a cap dels dos processos si s’adjunta a la sol·licitud o es pot comprovar automàticament. (La documentació serà comprovada de forma automàtica sempre que sigui possible, com titulacions d’ESO, Batxiller, Grau Mitjà, Grau superior, Proves d’accés a FP obtingudes a les Illes Balears en un centre públic o concertat a partir del curs 2000/01, o posterior al curs 2017/18 en el cas de les proves d’accés. En cas contrari s’hauran d’aportar presencialment.)

En cas de triar la modalitat presencial es presentarà tota la documentació necessària juntament amb la sol·licitud signada a Secretaria de l’IEDIB (Palma), de 9:00 a 14:00 h i de 15:00 h a 20:00 h, pels alumnes que resideixen a Mallorca, o les respectives delegacions territorials d’Educació de Menorca o Eivissa en el cas dels alumnes de les altres illes. Una vegada revisada la documentació a l’IEDIB, es validarà la sol·licitud si la documentació aportada és correcta.

Documentació que s’ha de presentar al centre juntament amb el justificant de la sol·licitud en el cas de triar la preinscripció presencial:

 • Justificant imprès en paper de la sol·licitud telemàtica
 • Fotocòpia Document oficial d’identificació (DNI o NIE)
 • Documentació que acrediti tenir els requisits per accedir al cicle. (* Només si no s’ha adjuntat a la sol·licitud o no es pot comprovar automàticament)

En el cas de triar la modalitat telemàtica no és necessari presentar la sol·licitud. La documentació adjuntada a la sol·licitud o que es pugui comprovar de forma automàtica tampoc s’ha de presentar.

FASE B (matrícula digital): Pagament i confirmació de la matrícula dels mòduls admesos (10 €/mòdul fins a un màxim de 25 €). Una vegada publicada la llista definitiva d’admesos a l’apartat de novetats de la web de l’IEDIB els alumnes admesos rebran un enllaç al correu electrònic a través del qual podran entrar en una pàgina on confirmaran la matrícula dels mòduls en els quals estan admesos i adjuntaran el justificant de pagament. No heu de fer el pagament fins que no es publiqui la llista definitiva d’admesos.

Per fer el pagament són necessàries les següents dades:

Dades per fer el pagament

 1. Número de compte (IBAN): ES03 2100 0472 0102 0043 2806
 2. S’han d’ingressar 10 €/mòdul fins a un màxim de 25 € (aportació per activitats escolars)
  • 1 matèria (10 euros)
  • 2 matèries (20 euros)
  • 3 o més matèries (25 euros)

Per a demanar la reducció o l’exempció de taxes de l’aportació per activitats escolars s’ha de consultar el següent document i aportar la documentació requerida: BONIFICACIONS