NIVELL A2 EOI ALEMANY

Els ensenyaments de Nivell Bàsic A2 tenen com a referència el nivell A2 (nivell bàsic) del Marc Comú Europeu de Referència

Capaciten l'alumnat per fer un ús simple però suficient de l'idioma per intervenir, actuar i mediar de manera senzilla, tant receptiva com productivament, oralment i per escrit, comprenent i produint textos breus sobre aspectes elementals i concrets de temes generals i situacions de la vida quotidiana referents als àmbits personal i públic. Aquest ús implica la comunicació en llengua estàndard o neutra per cobrir les necessitats més immediates en situacions de la vida quotidiana. Així mateix, requereix l'adquisició progressiva de lèxic, expressions i estructures d'ús freqüent necessaris per a aquesta comunicació. També s’hi ha de començar a desenvolupar gradualment una certa autonomia en l'aprenentatge.

En aquest nivell s'inclouen ja la majoria de les funcions socials (utilitzar formes de cortesia simples i habituals per saludar i adreçar-se a algú; saludar la gent, preguntar com estan i reaccionar adequadament a la resposta; mantenir intercanvis socials molt curts; preguntar i respondre preguntes sobre el que es fa a la feina i en el temps lliure; fer invitacions i respondre-hi; discutir què s’ha de fer, on s’ha d’anar i preparar una cita; fer oferiments i acceptar ofertes; etc.), així com les relatives a transaccions senzilles (per exemple, en botigues o oficines de correus o d'entitats bancàries; sobre viatges, transports públics, adreces i subministrament de béns i serveis quotidians).